Ostberg - Έχω εξελιχθεί πολύ ως οδηγός τα τελευταία χρόνια



O Mads Ostberg κάνει μια εσωτερική ανασκόπηση αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του εαυτού του όσον αφορά τα όσα δούλεψα πάνω στο στυλ οδήγησής του, ενώ μετανιώνει που έφυγε από την Citroen στο τέλος του 2015.
Ο Νορβηγός οδηγός έφυγε στα τέλη του 2015 από την Citroen Racing και συνέχισε την καριέρα του ως οδηγός της M-Sport τη διετία 2016-2017, ενώ την επόμενη χρονιά υπέγραψε πάλι με την ομάδα των Βερσαλλιών και βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του C3 WRC.
Ωστόσο, το 2019 δεν υπήρχε θέση γι'αυτόν στη μεγάλη ομάδα της Citroen, αφού τις θέσεις τις κατέλαβαν οι Sebastien Ogier και Esapekka Lappi, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην οδήγηση του C3 R5 και στις δοκιμές του C3 WRC για τη βελτίωσή του, ενώ ακόμα και σήμερα οδηγάει το C3 R5 στην κατηγορία WRC2.
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε το μεγάλο ντόρο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή της Citroen Racing, Pierre Budar, το 2019, ο οποίος υποστήριξε πως υπάρχει θέση για τον Ostberg στην ομάδα μόνο αν ο τελευταίος αποφασίσει να ενοικιάσει το αυτοκίνητο.
"Φυσικά πάντα όταν κοιτάς πίσω, πάντα υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσες να έχεις κάνει διαφορετικά", δήλωσε ο Ostberg.
"Πιστεύω πως ίσως ήταν ένα λάθος και μετανιώνω που έφυγα από την Citroen το 2015, επειδή είχα την ευκαιρία να μείνω εκεί.
"Επέλεξα διαφορετικά και το μετανιώνω τώρα, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που επέστρεψα στην Citroen το 2018 με μια επίσης σχετικά καλή σεζόν για να είμαι ειλικρινής.
"Δεν έκανα τόσους πολλούς αγώνες, αλλά πραγματικά είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα και πήρε κάποιο καιρό για να αλλάξω το C3 WRC στις δικές μου προτιμήσεις.
"Κάναμε κάποιες μεγάλες αλλαγές στην αίσθηση του αυτοκινήτου και προς το τέλος της σεζόν ήμουν πολύ χαρούμενος με αυτά που πετύχαμε.
"Δυστυχώς, δεν ήμουν μέλος της ομάδας το 2019, οπότε φυσικά αυτό δεν ήταν τέλειο, αλλά κατάφερα να μείνω με την Citroen από το 2019, γι'αυτό είναι καλό που είμαι μαζί τους.
"Πραγματικά απολαμβάνω την ομάδα κι ακόμα δουλεύω με πολλούς από τους ίδιους ανθρώπους που δούλευα όταν ήμουν στο αυτοκίνητο της Citroen στο WRC.
"Είναι πραγματικά καλοί άνθρωποι, το απολαμβάνω.
"Θα μπορούσα να πω πως τα τελευταία τρία χρόνια, έχω εξελιχθεί πολύ ως οδηγός.
"Πιστεύω πως πριν δεν ήξερα τι είναι πραγματικά σημαντικό όταν αγωνίζεσαι σε διαφορετικούς αγώνες.
"Άρχισα να κάνω κάποιες διεργασίες πάνω στον εαυτό μου για να κατανοήσω πολλά περισσότερα πάνω στην οδήγηση και επίσης τεχνικώς πάνω στα αυτοκίνητα, να είμαι σε θέση να είμαι περισσότερο ανταγωνιστικός σε κάθε αγώνα και έκανα κάποια μεγάλα βήματα, με τα οποία ένιωσα πραγματικά καλά.
"Το 2018, συνέχισα να δουλεύω πάνω σε αυτό και είδα πραγματικά κάποια μεγάλη πρόοδο και πραγματικά ήμουν σε θέση να τροποποιήσω το στυλ οδήγησής μου, το οποίο ήταν παρόμοιο όλες τις στιγμές μέχρι το 2015-2016, αρκετά θεαματικό, αρκετά στο πλάι.
"Άλλαξα προσέγγιση λίγο, μελέτησα πολύ τους υπόλοιπους οδηγούς και προσπάθησα να βρω τον καλύτερο τρόπο οδήγησης και προστασίας του αυτοκινήτου.
"Ήμουν σε θέση να κάνω κάποια καλά βήματα με τον εαυτό μου και με τον Torstein, το συνοδηγό μου, οπότε νιώθω σαν να έχω κάνει πραγματικά κάποια μεγάλα βήματα.
"Και θα το έδειχνα το 2019 με κάποια καλά αποτελέσματα, αλλά δεν μπορούσα να συνεχίσω στο WRC, κάτι που άλλαξε κάπως τα πράγματα.
"Αλλά το να οδηγείς τώρα το R5 σου δίνει την ευκαιρία να συνεχίσεις να πειραματίζεσαι, να εξελιχθείς και να συναγωνίζεσαι με τους νέους οδηγούς.
"Πραγματικά πρέπει να είσαι μέσα σε αυτό ένιωσα πως ήμουν σε θέση να το κάνω αυτό και ακόμα έχω το πλεονέκτημα και σκοπεύω να το κρατήσω".

Post a Comment

Previous Post Next Post