Επίσημο: Solberg και Mikkelsen με την Pirelli στο Rally Σαρδηνίας



H Pirelli Motorsport ανακοίνωσε σήμερα επίσημα πως οι Andreas Mikkelsen και Petter Solberg θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό το νέο ελαστικό Scorpion KX WRC στο φετινό αγώνα της Σαρδηνίας.

Ο επίσημος δοκιμαστής της ιταλικής εταιρείας για το WRC, Andreas Mikkelsen, θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του Citroen C3 WRC δοκιμάζοντας το νέο ελαστικό στο Shakedown του Rally Σαρδηνίας.

Τρεις μέρες αργότερα, ο Petter Solberg θα πάρει τη σκυτάλη και θα δοκιμάσει εκείνος με το αυτοκίνητο της Citroen τα νέα ελαστικά στην Powerstage έχοντας ως συνοδηγό του το συμπατριώτη του.

Η επιλογή του Solberg από την Pirelli δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού εκείνος είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο Rally Σαρδηνίας το 2004 αγωνιζόμενος με την ομάδα της Subaru.

Φυσικά, ούτε η επιλογή του Rally Σαρδηνίας είναι τυχαία για να λανσάρει η ιταλική εταιρεία το νέο ελαστικό, αφού ο Mikkelsen έχει κάνει δοκιμές για πολλές ημέρες τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο του ιταλικού νησιού.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η Pirelli Motorsport θα είναι η επίσημη προμηθεύτρια ελαστικών από την επόμενη σεζόν για τις μεγάλες ομάδες του WRC.

Post a Comment

Previous Post Next Post