Ξέσπασε κατά του Tanak o Makinen για το συμβάν του Rally Τουρκίας


Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing WRT, Tommi Makinen, εξαπέλυσε καρφιά κατά του Ott Tanak σχετικά με αυτό που έκανε ο τελευταίος την τρίτη ημέρα του Rally Τουρκίας.

Ο Εσθονός οδηγός επέλεξε τη μέση γόμα της Michelin την Κυριακή και, για να διαφυλάξει τα ελαστικά του για την Powerstage, άρχισε να κινείται αργά μέσα στην SS11 χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα cruise control και σταμάτησε μέσα στη συγκεκριμένη ειδική διαδρομή για αρκετή ώρα, με το συνοδηγό του, Martin Jarveoja, να κοιτάει συνεχώς το ρολόι του και τελικά εκκίνησαν πάλι πριν τον Sebastien Ogier να περνάει από το σημείο που είχαν σταματήσει.

"Αυτό που έκανε ο Tanak σήμερα τον έκανε να μοιάζει εντελώς χαζό και αντιαθλητικό", δήλωσε ο Makinen.

"Δεν θα μου άρεσε να δω τέτοιου είδους πράγματα στην ομάδα μου, αλλά υπάρχει κάποια ευθύνη γι'αυτό σε κάποιες άλλες ομάδες.

"Ήμουν πραγματικά έκπληκτος να τον βλέπω να πηγαίνει τόσο αργά, ήταν μεγάλη έκπληξη.

"Δεν υπάρχει χώρος γι'αυτό.

"Αυτό το άθλημα έχει να κάνει με το να είσαι flat-out και όχι με το να κάνεις στρατηγικές.

"Δε δεχόμαστε αυτό το πράγμα στην Toyota και είμαι σίγουρος πως ο Sebastien δεν θα δεχόταν να κάνει τέτοιου είδους πράγματα".

Ωστόσο, ο Tanak αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του καταλόγισε ο Makinen. για τα περί στρατηγικής, με σκοπό να χαλάσει τον αγώνα του Sebastien Ogier και ευνοήσει τους ομόσταβλούς του, Sebastien Loeb και Thierry Neuville.

Post a Comment

Previous Post Next Post