Αναβολή των δοκιμών για τα υβριδικά αυτοκίνητα του 2022 μέχρι το Φεβρουάριο



H FIA έκανε γνωστό πως οι δοκιμές των ομάδων του WRC με τα νέα υβριδικά αυτοκίνητα του 2022 αναμένονται να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς.

Τους περασμένους μήνες, η FIA είχε ανακοινώσει πως οι ομάδες του WRC θα μπορούσαν να ξεκινήσουν δοκιμές με τα νέα αυτοκίνητα από τον Ιανουάριο του 2021, ενώ τώρα θα είναι σε θέση να τις ξεκινήσουν ένα μηνά μετά το προβλεπόμενο.

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν δύο μήνες, η Compact Dynamics, η εταιρεία διανομής των υβριδικών μερών των κινητήρων στις ομάδες του WRC, καθυστέρησε να παραδώσει στις ομάδες τα υβριδικά εξαρτήματα για τους κινητήρες του 2022 λόγω πρόβλημα διαχείρισης.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως τα νέα αυτοκίνητα θα φέρουν ένα αμάξωμα, το οποίο θα διαφοροποιείται από αυτό των αντίστοιχων επιβατηγών αυτοκινήτων των εταιρειών, και αυτό θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα τόσο για τις ομάδες όσο και για την FIA, καθώς θα πρέπει να γίνουν πολλές δοκιμές πάνω σε αυτόν τον τομέα για να διαπιστωθεί η σταθερότητά του.

"Οι δοκιμές της εξέλιξης των πρωτότυπων αυτοκινήτων Rally1 αναμένονται να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2021", δήλωσε η FIA.

"Θα διαθέτουν ένα υβριδικό σύστημα 100 kilowatt που θα τίθεται σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής ή θα σχεδιαστεί για να τροφοδοτεί το αυτοκίνητο στο δρόμο.

"Οι τελευταίοι Rally1 τεχνικοί κανονισμοί, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το Παγκόσμιο Μηχανοκίνητο Συνέδριο της FIA, δίνουν λεπτομέρειες για περαιτέρω χαρακτηριστικά ασφαλείας, τα οποία θα συμπεριληφθούν στα αυτοκίνητα που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο του WRC από το 2022.

"Ένα δεύτερο hoop θα χτιστεί στο αμάξωμα ασφαλείας πίσω από τον οδηγό και το συνοδηγό για να αυξήσει περισσότερο την αντοχή των roll, ενώ περισσότερο υλικό θα τοποθετηθεί μέσα στις μπάρες των πορτών για να παρέχει επιπλέον προστασία από κάποια πλάγια σύγκρουση σε αγώνα.

"Επιπρόσθετα, οι κανονισμοί για τον κινητήρα έχουν ξεκαθαριστεί για τη νέα εποχή του WRC.

"Η βαλβίδα για το φρέσκο αέρα θα αφαιρεθεί από το σύστημα anti-lag με την πρόθεση να απλοποιηθούν οι κανόνες και να μειωθεί το κόστος".

Post a Comment

Previous Post Next Post