Αργό το Ford Fiesta WRC στις γρήγορες ε.δ., σύμφωνα με τον Suninen



O Teemu Suninen πιστεύει πως το Ford Fiesta δεν είναι γρήγορο στις πολύ γρήγορες ειδικές διαδρομές και θεωρεί πως πάνω σε αυτόν τον τομέα πρέπει να επικεντρωθεί η δουλειά της M-Sport Ford.

Ο Φινλανδός οδηγός πάλευε για την πρώτη θέση του Rally Σαρδηνίας με τον Dani Sordo μέχρι το τέλος της πρώτης ημέρας, ενώ τις επόμενες δύο ημέρες έπεσε στη γενική κατάταξη, καθώς δυσκολευόταν με το αυτοκίνητό του στις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου και της Κυριακής χάνοντας αρκετό χρόνο και τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση.

Μάλιστα, αντιμετώπισε πρόβλημα με το χειρόφρενο του αυτοκινήτου του στις πρωινές ειδικές διαδρομές του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να χάνει αρκετό χρόνο όταν έφτανε σε διασταυρώσεις, καθώς δεν μπορούσε να στρίψει εύκολα.

"Αποδείξαμε τουλάχιστον ότι μπορούμε να είμαστε πραγματικά γρήγοροι σε κάποια κομμάτια, αλλά ναι, ακόμα δυσκολευόμαστε λίγο στα γρήγορα κομμάτια", δήλωσε ο Suninen.

"Αυτό αποδεικνύεται στα αποτελέσματά μας τώρα, τερματίσαμε πέμπτοι και δεν μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα".

Ωστόσο, ο ίδιος απάντησε στην ερώτηση αν νιώθει πως απάντησε με αυτό το αποτέλεσμα στην κριτική του Richard Millener, αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport Ford, όταν ο τελευταίος κάλεσε όλους τους οδηγούς του σε meeting πριν την έναρξη του Rally Σαρδηνίας: "Ναι, ακόμα είμαι σε ετοιμότητα.

"Χάνουμε ακόμα στα γρηγορότερα κομμάτια, δεν γνωρίζω αν αυτό προέρχεται από εμένα ή το αυτοκίνητο, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτό τον τομέα πρέπει να δουλέψουμε.

"Ναι, προφανώς ο χρόνος της πρώτης ειδικής διαδρομής απέδειξε ότι μπορούμε να είμαστε γρήγοροι σε αργές ειδικές διαδρομές όταν χρησιμοποιούμε από την πρώτη έως την τέταρτη ταχύτητα, τότε όλα είναι καλά".

Post a Comment

Previous Post Next Post