Προχωράει με το αυτοκίνητο του 2022 η Toyota



Ο τεχνικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing, Tom Fowler, αποκαλύπτει πως ετοιμάζεται σιγά-σιγά το νέο αυτοκίνητο της ιαπωνικής ομάδας για το 2022 στο εργοστάσιο της Φινλανδίας, το οποίο θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2020.

Η Toyota έχει ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στο σασί του αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι διαφορετικό για τα αυτοκίνητα του 2022 σε σχέση με τα τωρινά.

Συγκεκριμένα, το σασί των τωρινών αυτοκινήτων προέρχεται από αυτό των αυτοκινήτων παραγωγής των εταιρειών, ενώ το σασί που θα χρησιμοποιηθεί για τα νέας γενιάς αυτοκίνητα του WRC θα είναι όμοια με αυτά των αυτοκινήτων Group B.

"Είναι πραγματικά συναρπαστικό να είμαστε εκεί κατά την έναρξη αυτών των νέων κανονισμών Rally1", δήλωσε ο Fowler.

"Είναι πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε ξεκινήσει δουλεία στο αυτοκίνητο του 2022.

"Κανονικά θα είχαμε ένα αυτοκίνητο παραγωγής στο εργοστάσιο και και θα κόβαμε κομμάτια από αυτό και θα βάζαμε κομμάτια πάνω σε αυτό.

"Μπορώ να δω την αξία και στους δύο τρόπους δουλειάς.

"Είναι πάντα καλό να δουλεύεις με ένα αυτοκίνητο παραγωγής και να δεις τη μετατροπή ενός επιβατηγού αυτοκινήτου σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά ταυτόχρονα είναι μια πραγματική πρόκληση να φτιάξεις κάτι από την αρχή και να δημιουργήσεις ένα καλό αποτέλεσμα για το νέο Yaris.

"Η διαφορά τώρα είναι ότι όχι μόνο φτιάχνουμε ξεχωριστά μέρη του σασί, αλλά πρέπει να φτιάξουμε ξεχωριστά εξαρτήματα για τη συναρμολόγηση και όταν είσαι σε θέση να κάνεις αυτό για πρώτη φορά, πάντα παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο.

"Βασικά, νέα κομμάτια θα έρχονται όλη την ώρα και θα βάλουμε το πρώτο σασί όλο μαζί κομμάτι-κομμάτι. 

"Όπως είπα, κάνουμε μικροδιορθώσεις στη συναρμολόγηση συνέχεια και το πρώτο αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της χρονιάς".

Post a Comment

Previous Post Next Post