Rally Σαρδηνίας - 1η Μέρα - 1ο Loop: Μπροστά ο Sordo, εγκατάλειψη των Lappi και Katsuta



Μετά το τέλος του πρώτου σκέλους της πρώτης ημέρας, ο Dani Sordo είναι ο πρωτοπόρος του αγώνα της Σαρδηνίας, με τους Teemu Suninen και Sebastien Ogier να ακολουθούν.

O Dani Sordo βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μετά το τέλος του πρωινού σκέλους γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στις SS2, SS3 και SS4.

Πίσω του βρίσκεται ο Teemu Suninen, ο οποίος κρατούσε την πρωτοπορία του αγώνα μέχρι το τέλος της SS3 και απέχει από την πρώτη θέση για 7,5 δευτερόλεπτα.

Την τριάδα συμπληρώνει ο Sebastien Ogier, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του τον Elfyn Evans για 6,1 δευτερόλεπτα.

Στην πέμπτη θέση είναι ο Thierry Neuville, ο οποίος δυσκολευόταν με το Hyundai i20 Coupe WRC χαρακτηρίζοντάς το ασταθές, ενώ ήταν ο μοναδικός οδηγός, ο οποίος πήρε μαζί του δύο ρεζέρβες.

Έκτος είναι ο Kalle Rovanpera, ο οποίος έχασε χρόνο στη δεύτερη ειδική διαδρομή, αφού αναγκάστηκε να σταματήσει και στη συνέχεια συνέχισε κανονικά χωρίς όμως να αναφέρει στους δημοσιογράφους για ποιο λόγο σταμάτησε.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet,  Ott Tanak και Oliver Solberg από το WRC3.

Ο Tanak δεν ήταν σε θέση να σημειώσει ταχύτερους χρόνους ή να βρίσκεται κοντά στους αντιπάλους του, καθώς ίσως αντιμετώπισε πρόβλημα με το αυτοκίνητό του σε όλες τις ειδικές διαδρομές του πρωινού σκέλους. Μάλιστα, ο ίδιος δε σταμάτησε να μιλήσει με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της SS2, SS3 και SS4.

O Esapekka Lappi αναγκάστηκε να σταματήσει μέσα στη δεύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα μετά από μηχανικό πρόβλημα του Fiesta WRC, το οποίο έβγαζε καπνούς από το καπό. Αξίζει να αναφερθεί πως ο EP σημείωσε το δεύτερο καλύτερο χρόνο στην SS1.

Ο Takamoto Katsuta είχε έξοδο στην τελευταία ειδική διαδρομή του πρωινού loop και δεν μπορούσε να συνεχίσει, αφού κόλλησε σε χαντάκι. Μάλιστα, στην SS2, σταμάτησε δύο φορές ο κινητήρας του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:








Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS4:




Post a Comment

Previous Post Next Post