Επίσημο: Παραμένει στην Toyota ο Ogier για το 2021



O Sebastien Ogier ανακοίνωσε σήμερα επίσημα πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται για άλλη μια χρονιά στο WRC με την ομάδα της Toyota.

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με την Toyota για το 2019 και είχε ανακοινώσει πως θα αποσυρόταν από το WRC στο τέλος του 2020.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας και των λιγοστών αγώνων που έχουν διεξαχθεί φέτος, ο Ogier είχε δηλώσει πως δεν θα ήθελε να τερματίσει την καριέρα του με αυτό τον τρόπο και πως σκεφτόταν το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη συμφωνία του με την Toyota για μια ακόμη χρονιά.

Τέλος, οι Elfyn Evans και Kalle Rovanpera θα συνεχίσουν να είναι teammates του Ogier και για το 2021, αφού τα συμβόλαιά τους λήγουν στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

"Είχαμε μια μικρή σεζόν με μόνο λίγους αγώνες, αλλά ήταν αρκετό για μένα να δω ότι πραγματικά απολαμβάνω να δουλεύω με την ομάδα, απολαμβάνω να οδηγώ αυτό το αυτοκίνητο", δήλωσε ο Ogier.

"Δεν ήταν το αρχικό μου πλάνο, αλλά πιστεύω πως αυτή η χρονιά ήταν πολύ ιδιαίτερη για όλους σε αυτό τον πλανήτη, και το γεγονός ότι έπρεπε να περάσω όπως οι περισσότεροι άνθρωποι πολύ χρόνο στο σπίτι φέτος, δεν έκανα την τελευταία σεζόν όπως ανέμενα να κάνω και το να τελειώσω την καριέρα μου με μια τέτοια περίεργη σεζόν δεν ήταν σπουδαίο.

"Επομένως, σίγουρα αυτός ήταν ένας από τους λόγους για να αλλάξω τη σκέψη μου σχετικά με την απόσυρσή μου.

"Το σχέδιο είναι να συνεχίσω να πιέζω το 2021 και ας ελπίσουμε να έχουμε μια καλύτερη, φυσιολογική σεζόν και να προσπαθήσουμε να πιέσουμε για τον τελευταίο τίτλο.

"Αναμφίβολα οι δυνατότητες για νίκες στους αγώνες και για νίκη του πρωταθλήματος βρίσκονται εκεί, οπότε αυτό είναι κάτι που ένας οδηγός αγώνας ψάχνει.

"Πιστεύω ότι όλα τα συστατικά είναι εδώ, οπότε τώρα απλά ας το κάνουμε, και ανυπομονώ ήδη για την επόμενη σεζόν".

Post a Comment

Previous Post Next Post