Χαρακτηρίζει κρίσιμες τις δοκιμές πριν το Rally Monza o Evans



O Elfyn Evans πιστεύει πως οι δοκιμές του με το Toyota Yaris WRC πριν την έναρξη του Rally Monza είναι κρίσιμες για να νιώσει άνετα με το αυτοκίνητο στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές.

Ο Ουαλός οδηγός προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών για 14 βαθμούς έναντι του teammate του, Sebastien Ogier, και χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα στην Monza για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο WRC.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως ο Evans έχει βρεθεί μόνο μια φορά πίσω από το τιμόνι του Toyota Yaris WRC στην άσφαλτο και αυτή ήταν στην αρχή της χρονιάς στον αγώνα του Μόντε Κάρλο, ενώ έκτοτε έχει αγωνιστεί μόνο σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές λόγω της αλλαγής που έφερε ο κορωναϊός στο φετινό WRC calendar.

"Οι δοκιμές μας πριν το Rally Μonza θα είναι κρίσιμες, καθώς έχουμε περιορισμένη εμπειρία από το Yaris WRC σε αυτή την επιφάνεια", δήλωσε ο Evans.

"Πραγματικά πρέπει να πάρουμε το μέγιστο από τις δοκιμές μας για να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε άνετοι.

"Η πρόκληση με αυτόν τον αγώνα είναι ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά χαρακτηριστικά των ειδικών διαδρομών στον αγώνα και είναι δύσκολο να προετοιμαστείς γι'αυτό με μία ημέρα δοκιμών.

"Στοχεύουμε να χρησιμοποιήσουμε προηγούμενα δεδομένα, ειδικά για τη βοήθεια με το set-up για τις ορεινές ειδικές διαδρομές του Σαββάτου.

"Ενώ δεν είναι ακριβώς τα ίδια, μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες από το Μόντε Κάρλο, την Κορσική και την Ισπανία και θα έχουμε μια ιδέα για το πού πρέπει να είμαστε".

Post a Comment

Previous Post Next Post