Αβέβαιη η συμμετοχή του Lappi στο WRC το 2021



O Esapekka Lappi αποκάλυψε μετά το τέλος του Rally Monza ότι αναμένεται να μην βρίσκεται στο grid του WRC το 2021 όντας κατηγορηματικός σχετικά με την παραμονή του στην M-Sport Ford.

Ο Φινλανδός οδηγός σόκαρε τους πάντες όταν μετά το τέλος της Powerstage του Rally Monza δήλωσε πως δεν έχει πρόθεση να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021.

Η M-Sport Ford αναμένεται να ανακοινώσει τους οδηγούς της για την επόμενη σεζόν στις αρχές του 2021, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Malcolm Wilson πρόσφατα, ενώ ο EP δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει στην αγγλική ομάδα για να εξασφαλίσει την θέση του για άλλη μια χρονιά.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως ο Lappi συμμετείχε φέτος με το Ford Fiesta WRC της M-Sport Ford, αφού διέθετε χρήματα στην ομάδα για να αγωνίζεται, τα οποία προέρχονταν από την πρόωρη λήξη του συμβολαίου του με την Citroen Racing.

"Ίσως, θα περάσω πολύ ωραίο χρόνο στο σπίτι", δήλωσε ο Lappi.

Όταν ρωτήθηκε ο ίδιος αν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι θα παραμείνει στην M-Sport για το 2021, εκείνος απάντησε: "Όχι, θα μείνω σπίτι.

"Όταν έχεις κάνει αυτό σαν δουλειά για εννέα χρόνια και αν δεν πληρώνεσαι πλέον, υπάρχει κάποια αξία για το χρόνο στο να είσαι σπίτι επίσης με τα παιδιά σου.

"Για παράδειγμα, αν πάρω ένα χρόνο, 200 ημέρες εκτός, δεν παίρνεις κάτι ως αντάλλαγμα.

"Επομένως, πιστεύω πως δεν αξίζει πια, αν και μου αρέσει να αγωνίζομαι, αγαπώ να οδηγώ, θα ήθελα πραγματικά να παλέψω για τις κορυφαίες θέσεις και να προσπαθήσω να νικήσω αγώνες, αλλά υπάρχουν δυο πλευρές εδώ.

"Επίσης, νιώθω πως είμαι στα καλύτερά μου τώρα, διότι έχω αποκτήσει κάποια εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά απλά πρέπει να αποδεχτώ την κατάσταση". 

Post a Comment

Previous Post Next Post