Εξηγεί ο Evans την έξοδο που είχε στο Rally Monza



O Elfyn Evans εξηγεί την έξοδο που είχε στην ενδέκατη ειδική διαδρομή του Rally Monza, η οποία τού στοίχισε την ευκαιρία που είχε να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο WRC.

Ο Ουαλός οδηγός μπήκε με τα πλάγια σε μια ανοικτή δεξιά στροφή της SS11, αφού το αυτοκίνητό του γλίστρησε λόγω της μηδενικής πρόσφυσης που είχε με την άσφαλτο, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει σε ένα βαθύ χαντάκι, από το οποίο δεν μπόρεσε να βγει και να μπει ξανά στο δρόμο.

Ο Evans βρισκόταν στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών πριν την έναρξη του Rally Monza έχοντας προβάδισμα 14 βαθμών έναντι του δεύτερου Sebastien Ogier, αλλά με την έξοδο που είχε ο πρώτος οι πιθανότητες να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο θεσμό μειώθηκαν πολύ και θα έπρεπε να ελπίζει σε θαύμα για τον τίτλο του 2020. 

"Στην αρχή της ειδικής διαδρομής, υπήρχε πολύ νερό, αλλά ένιωθα σαν να είχαμε μια καθαρή και καλή γραμμή", δήλωσε ο Evans στο DirtFish το Σάββατο.

"Στη συνέχεια, γινόταν αργά χιονισμένα και απλά συνέχιζα να σκέφτομαι ότι πήγαινα πολύ αργά -αυτή ήταν η γενική αίσθηση.

"Το χιόνι γινόταν χειρότερο, αλλά ακόμα η πρόσφυση που είχαμε για το περισσότερο μέρος δεν ήταν καθόλου κακή.

"Μπήκαμε σε μια ανοικτή δεξιά στροφή με λίγο φρενάρισμα και η επιφάνεια της ασφάλτου είχε αλλάξει.

"Όταν φρέναρα σε αυτή τη στροφή, ήταν σαν γυαλί και δεν υπήρχε καμία περίπτωση για εμάς να επιβραδύνουμε.

"Με εντυπωσίασε εντελώς, αλλά υποθέτω πως έτσι συμβαίνει".

Post a Comment

Previous Post Next Post