Δε δίνει πλέον σημασία στα στατιστικά ο Ogier



O Sebastien Ogier δεν κοιτάζει πια τα στατιστικά όπως τα κοίταζε στην αρχή της καριέρας του έχοντας ως μοναδικό στόχο να γίνει ο καλύτερος οδηγός της εποχής του.

Ο Γάλλος οδηγός έχει κατακτήσει μέχρι στιγμήν επτά τίτλους στην καριέρα του στο WRC και έχει γίνει ο δεύτερος οδηγός του WRC με τους περισσότερους τίτλους.

Μάλιστα, ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι με την κατάκτηση του έβδομου του τίτλου με την Toyota έγινε ο δεύτερος οδηγός που κατακτά τίτλο με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές. Ο πρώτος οδηγός του WRC που το κατάφερε αυτό είναι ο Juha Kankkunen και κρατούσε για δεκατίες αυτό το ρεκόρ.

"Στις αρχές της καριέρας μου, κοιτούσα τα στατιστικά και σκεφτόμουν 'εντάξει, αυτό είναι σηματικό'", δήλωσε ο Ogier.

"Σήμερα, δε δίνω τόση μεγάλη σημαντικότητα σε αυτά.

"Φυσικά, είμαι χαρούμενος όταν μοιάζουν καλά, αλλά επίσης είμαι ο πρώτος που πάντα λέει ότι τα στατιστικά είναι καλά για τα media, τους φιλάθλους, για πολλούς ανθρώπους, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς πραγματικά να συγκρίνεις κάθε χρονιά, κάθε γενιά.

"Επομένως, το πιο σημαντικό για μένα είναι να προσπαθήσω να είμαι ο καλύτερος της εποχής μου και τα στατιστικά στη συνέχεια είναι καλά, είναι ωραίο που μοιάζουν καλά, αλλά σημαντικότερα πιστεύω πως απολαμβάνω ολοένα και περισσότερο και συνειδητοποιώ πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αφήσεις αυτό το αίσθημα στους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύεις μαζί..

"Πρέπει να πω ότι το επτά σίγουρα είναι ένας ωραίος αριθμός, αλλά οι αριθμοί είναι αριθμοί, θα έλεγα ότι το πιο σημαντικό είναι τα συναισθήματα που απλά είχαμε την ευκαιρία να είμαστε μπροστά για μια ακόμη φορά με μια τρίτη διαφορετική ομάδα ανθρώπων.

"Μερικοί από αυτοί είναι στην πραγματικότητα ίδιοι με ολόκληρη την ομάδα της Volkswagen, αλλά ήταν μια καινούρια περιπέτεια για εμάς αυτή τη σεζόν με μια καινούρια ομάδα και καταλήξαμε στην κορυφή άλλη μια φορά, οπωσδήποτε είναι υπέροχη αίσθηση.

"Ήταν μια ξεχωριστή χρονιά, μικρότερη από αυτή που θα θέλαμε.

"Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να ασχοληθείς μαζί μου άλλη μια χρονιά, επειδή αυτό μου έδωσε την επιθυμία να συνεχίσω και να προσπαθήσω να τελειώσω μια πραγματική σεζόν την επόμενη χρονιά, μια μεγαλύτερη σεζόν.

"Αλλά σήμερα προφανώς είναι ακόμα μια καλή μέρα για εμάς".

Post a Comment

Previous Post Next Post