Rally Monza - 2η Μέρα - 2o Loop: Επιστροφή του Sordo στην κορυφή, εγκατάλειψη του Neuville


Η δεύτερη ημέρα του Rally Monza ολοκληρώθηκε με τον Dani Sordo στην κορυφή και τους Esapekka Lappi και Sebastien Ogier να ακολουθούν.

O Dani Sordo έκλεψε την πρωτοπορία του αγώνα από τον Esapekka Lappi στην τελευταία ειδική διαδρομή της δεύτερης ημέρας, με τον τελευταίο να δυσκολεύεται με τα βρόχινα ελαστικά στην SS6. Η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις στο ένα δευτερόλεπτο.

O Sebastien Ogier συμπληρώνει την τριάδα παρά το λάθος που έκανε στην SS4, όπου πήγε ευθεία σε μια διασταύρωση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει για λίγο η λειτουργία του κινητήρα του Yaris WRC και να χάσει λίγο χρόνο μέχρι να πάρει μπροστά. Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην SS5.

Τέταρτος είναι ο Elfyn Evans, ο οποίος απειλείται από τον Ott Tanak, αφού η μεταξύ τους διαφορά είναι στα έξι δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο Εσθονός οδηγός έχασε αρκετό χρόνο στις SS4 και SS5, αφού στην SS4 αναγκάστηκε να κόψει ταχύτητα λόγω του αυτοκινήτου του Neuville, το οποίο δε βρισκόταν σε ασφαλές σημείο, και στην SS5 λόγω διακοπής στη λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου του. Ωστόσο, έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας.

Στην έκτη θέση ανέβηκε ο Kalle Rovanpera, ο οποίος δυσκολευόταν να βρει ρυθμό με το αυτοκίνητό του.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Andreas Mikkelsen, Ole Christian Veiby, Emil Lindholm και Oliver Solberg.

O Thierry Neuville αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην SS4 μετά τη σπασμένη ανάρτηση του Hyundai i20 Coupe WRC, η οποία έσπασε από επαφή που είχε με ένα τσιμεντένιο τοιχάκι. Μάλιστα, σταμάτησε σε μια στροφή με καπνούς να βγαίνουν από το καπό και οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν την ειδική διαδρομή, επειδή το αυτοκίνητο του Βέλγου οδηγού δεν ήταν σε ασφαλές σημείο.

Λόγω των κόκκινων σημαιών στην SS4, oι Rovanpera, Suninen, Lappi και Sordo πήραν τον ενδεικτικό χρόνο που έγραψε ο Tanak στην ειδική διαδρομή. Οι Veiby, Katsuta εκκίνησαν κανονικά μέσα στην ειδική διαδρομή.

O Teemu Suninen αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά το τέλος της SS4, αφού οι μηχανικοί της M-Sport δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν στο service τη βλάβη στον κινητήρα του Ford Fiesta WRC, η οποία οδήγησε σε απώλεια ιπποδύναμης.

Εκτός δεκάδας είναι ο Takamoto Katsuta, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην SS6.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:






Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS6: 






Post a Comment

Previous Post Next Post