Rally Monza - 3η Μέρα - 1o Loop: Στενή μάχη Ogier-Sordo για την πρωτοπορία



Μετά το τέλος του πρωινού σκέλους της τρίτης ημέρας, ο Sebastien Ogier είναι ο πρωτοπόρος του αγώνα, με τους Dani Sordo και Elfyn Evans να ακολουθούν.

Ο Sebastien Ogier ανέβηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην SS7.

Στη δεύτερη θέση έπεσε ο Dani Sordo, ο οποίος έχασε την πρωτοπορία του αγώνα μετά το τέλος της SS7, ενώ στην επόμενη ειδική διαδρομή πήρε πίσω την πρώτη θέση από τον Ogier. Ωστόσο, στην τελευταία ειδική διαδρομή του πρώτου σκέλους ο Sordo έχασε χρόνο σε σχέση με τον Ogier και έπεσε πάλι πίσω του με τη διαφορά τους να είναι στα πέντε δέκατα του δευτερολέπτου, καθώς με τα βρόχινα ελαστικά έχασε χρόνο στην SS9.

Την τριάδα συμπληρώνει ο Elfyn Evans, ο οποίος παραλίγο να χάσει την θέση του από τον τέταρτο Ott Tanak στην SS9, με τον τελευταίο να είναι πολύ ταχύτερος στο πρώτο split. Η διαφορά τους είναι στα 8,2 δευτερόλεπτα.

Από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση έπεσε ο Esapekka Lappi, ο οποίος δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό με το αυτοκίνητό του στην SS7. Επίσης, ο ίδιος σταμάτησε για λίγο μέσα στην SS9 και έχασε χρόνο παρά το γεγονός πως στο πρώτο κομμάτι της ειδικής διαδρομής ήταν ταχύτερος όλων των οδηγών. 

Στην έκτη θέση παραμένει ο Kalle Rovanpera, ο οποίος είχε τετ-α-κέ στην SS7 και έχασε λίγο χρόνο.

Τη δεκάδα κλείνουν οι Andreas Mikkelsen, Oliver Solberg, Mads Ostberg και Emil Lindholm.

Εκτός δεκάδας έπεσε ο Ole Christian Veiby, ο οποίος έχασε πάνω από τρία λεπτά στην SS8, καθώς άργησε να φρενάρει και βγήκε εκτός δρόμου, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να κολλήσει.

O Gus Greensmith εκκίνησε κανονικά σήμερα σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rally2 και είναι εκτός δεκάδας.

O Thierry Neuville δεν εκκίνησε σήμερα και αναμένεται να εκκινήσει αύριο με τους κανονισμούς του Rally2. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hyundai στο Twitter, θέλουν να φυλάξουν το αυτοκίνητο για την τελευταία ημέρα του αγώνα.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:







Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS9: 






Post a Comment

Previous Post Next Post