Rallye Μόντε Κάρλο - 3η Μέρα: Στην κορυφή ο Ogier, εγκατάλειψη του Tanak



Μετά το τέλος της τρίτης ημέρας, ο Sebastien Ogier ανέβηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, με τους Elfyn Evans και Kalle Rovanpera να ακολουθούν.

O Sebastien Ogier έκλεψε την πρωτοπορία από τον ομόσταβλό του και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην SS9. Ωστόσο, στην SS10 έχασε περίπου 42 δευτερόλεπτα εξαιτίας της έλλειψης πρόσφυσης.

Ο Elfyn Evans έπεσε στη δεύτερη θέση και έχασε αρκετό χρόνο στην SS10, αφού είχε τετ-α-κέ και στη συνέχεια σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα η λειτουργία του κινητήρα του Yaris WRC. Τέλος, ο ίδιος ήταν ταχύτερος όλων στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας.

Ο Kalle Rovanpera συμπληρώνει την τριάδα και μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά του από τον Thierry Neuville με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα επτά δευτερόλεπτα.

Ο Neuville είναι τέταρτος και έχασε λίγο χρόνο στην SS9 όταν πήγε ευθεία σε μια στροφή, ενώ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην SS10.

Στην πέμπτη θέση ανέβηκε ο Dani Sordo, ο οποίος παρολίγον να βγει εκτός δρόμου στην SS9 όταν πλαγιολίσθησε σε μια δεξιά στροφή.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Takamoto Katsuta, Andreas Mikkelsen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux και Eric Camilli.

O Greensmith έχασε λίγο χρόνο στην SS11 όταν σταμάτησε η λειτουργία του κινητήρα του Fiesta WRC σε μια αριστερή στροφή.

Εκτός δεκάδας είναι ο Pierre-Louis Loubet, ο οποίος εκκίνησε κανονικά σήμερα με τους κανονισμούς του Rally2 και σημείωσε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην SS10.

O Ott Tanak αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα του στην SS10 και η Hyundai Motorsport επιβεβαίωσε πως δεν θα εκκινήσει αύριο με τους κανονισμούς του Rally2 λόγω των κανονισμών της εκδήλωσης. Ο Εσθονός οδηγός είχε τετ-α-κέ στην SS9 και στη συνέχεια χτύπησε μια πέτρα, με αποτέλεσμα να πάθει κλατάρισμα στο μπροστινό αριστερό ελαστικό. Τα προβλήματα δε σταμάτησαν εκεί για τον ίδιο, αφού στην ακριβώς επόμενη ειδική διαδρομή έπαθε κλατάρισμα στο πίσω ελαστικό και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, αφού δεν είχε άλλη ρεζέρβα. Για την επιστροφή του στο Service Park, έβαλε ένα από τα κλαταρισμένα ελαστικά με την περισσότερη μη φθαρμένη γόμα και έφτασε στην Gap.

Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:






Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS11:




Post a Comment

Previous Post Next Post