Χρηματικό πρόστιμο στον Ogier για το συμβάν της SS10 του Rallye Mόντε Κάρλο



Οι αγωνοδίκες του Rallye Μόντε Κάρλο επέβαλαν χρηματικό πρόστιμο αξίας 400 ευρώ στον Sebastien Ogier για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας στην Saint-Clement-Freissinieres.

Συγκεκριμένα, οι αγωνοδίκες μελέτησαν τα onboard video της SS10 από την κάμερα του Ogier και παρατήρησαν πως ο Γάλλος οδηγός δεν είχε δέσει σφιχτά την κίτρινη λωρίδα στο D-ring του κράνους του παρά το γεγονός πως φορούσε το κράνος του κανονικά.

Ο εφτά Παγκόσμιος Πρωταθλητής παραβίασε το Άρθρο 53.1 των φετινών κανονισμών του WRC και γλίτωσε τα χειρότερα, αφού θα μπορούσε να πάρει ποινή χρόνου και να πέσει στη γενική κατάταξη.

"Όλος ο εξοπλισμός ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου του κράνους είναι για να φοριούνται σωστά στην ειδική διαδρομή μέχρι το stop control για λόγους ασφαλείας", αναφέρεται στην ανακοίνωση των αγωνοδικών. 

"Οι αγωνοδίκες αναγνώρισαν πως αυτή ήταν μια παράλειψη και πως κανένας αγωνιζόμενος δε θα αγωνιζόταν σκόπιμα σε ειδική διαδρομή χωρίς το κράνος να ασφαλιστεί σωστά".

Τέλος, ο Martijn Wydaeghe, συνοδηγός του Thierry Neuville, καλείται να πληρώσει κι ο ίδιος 400 ευρώ για την παραβίαση των ίδιων κανόνων στην ίδια ειδική διαδρομή.

Post a Comment

Previous Post Next Post