Rallye Μόντε Κάρλο - 4η Μέρα: Ιστορική νίκη του Ogier στο Πριγκηπάτο



Ο αγώνας του Mόντε Κάρλο ολοκληρώθηκε με τον Sebastien Ogier νικητή του πρώτου αγώνα της φετινής σεζόν και τους Elfyn Evans και Thierry Neuville να συμπληρώνουν το βάθρο.

Ο Sebastien Ogier τερμάτισε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα πετυχαίνοντας την όγδοη νίκη του στο συγκεκριμένο αγώνα σπάζοντας το ρεκόρ νικών εκεί. Μάλιστα, έγραψε τους ταχύτερους χρόνους στις SS12, SS14 και SS15 φεύγοντας με τους πέντε έξτρα βαθμούς από την PS.

Ο Elfyn Evans είναι δεύτερος και δεν πίεσε αρκετά σήμερα, με αποτέλεσμα να χάνει χρόνο σε σύγκριση με τον teammate του, Ogier, ενώ πήρε τους τρεις έξτρα βαθμούς από την Powerstage.

O Thierry Neuville συμπληρώνει το τρίτο σκαλί του βάθρου και ανέβηκε μια θέση από τη χθεσινή ημέρα εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα του Kalle Rovanpera, ενώ ήταν τέταρτος στους χρόνους της PS και σκόραρε μόνο δύο βαθμούς.

O Rovanpera έπεσε στην τέταρτη θέση μετά το κλατάρισμα που είχε στο μπροστινό δεξί ελαστικό στην SS12, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και κατά συνέπεια την τρίτη θέση. Στις επόμενες ειδικές διαδρομές, δεν πίεζε αρκετά, αφού δεν είχε καμία ρεζέρβα μαζί του και δεν ήθελε να ρισκάρει. Ωστόσο, έγραψε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην PS και πήρε τους 4 επιπλέον βαθμούς.

Ο Dani Sordo τερμάτισε πέμπτος και δεν πίεσε αρκετά στις σημερινές ειδικές διαδρομές έχοντας στο νου του μόνο τον τερματισμό και την ομάδα του, αφού η Hyundai Motorsport έμεινε μόνο με δύο αυτοκίνητα μετά την εγκατάλειψη του Ott Tanak.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Takamoto Katsuta, Andreas Mikkelsen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux και Eric Camilli.

Οι Katsuta και Greensmith είχαν τετ-α-κέ στην SS13 και έχασαν 55 και 49 δευτερόλεπτα ο καθένας αντίστοιχα.

Εκτός δεκάδας τερμάτισε ο Pierre-Louis Loubet, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά σήμερα να βρει ρυθμό εξαιτίας των συνθηκών και του γεγονότος πως εκείνος άνοιγε το δρόμο στις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές. Τέλος, στην Powerstage είχε μια μικρή έξοδο και κόλλησε στο χιόνι, με τους θεατές να τον βοηθάνε να ξεκολλήσει από εκεί και συνέχισε κανονικά μέχρι τον τερματισμό χάνοντας κοντά στα δύο λεπτά.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:










Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:




Post a Comment

Previous Post Next Post