Εντυπωσιασμένος ο Marshall από την απόδοση του Solberg στο Arctic Rally Φινλανδίας



O Seb Marshall είναι εντυπωσιασμένος από την απόδοση και την προσέγγιση του Oliver Solberg στο Arctic Rally Φινλανδίας, αλλά και από το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα κι αξιοποίησε ο τελευταίος την κάθε πληροφορία που έπαιρνε από το Hyundai i20 Coupe WRC.


Ο Solberg έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία με το Hyundai i20 Coupe WRC της ιδιωτικής ομάδας 2C Competition και τερμάτισε στην έβδομη θέση δίνοντας μάχη όλο το τριήμερο με τους Takamoto Katsuta και Sebastien Ogier.


Εκτός από την προαγωγή του σε αυτοκίνητο μεγάλης κατηγορίας, ο 19χρονος οδηγός καλούταν να αντιμετωπίσει μια άλλη πρόκληση, η οποία σχετιζόταν με την αντικατάσταση του παλιού του συνοδηγού, Aaron Johnston, με τον Seb Marshall, η  οποία έγινε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, αφού ο Johnston διαγνώσθηκε με κορωναϊό την εβδομάδα του αγώνα.


"Σίγουρα δεν περίμενα να είμαι σε αυτή την θέση", δήλωσε ο Marshall.


"Προφανώς ήταν ατυχές που ο Aaron δεν ήταν σε θέση να πάρει την εκκίνηση, αλλά δέχτηκα μια κλήση να μπω την τελευταία στιγμή και πιστεύω πως η απόδοση και οι χρόνοι που Oliver ήταν ικανός να κάνει μιλάνε από μόνοι τους.


"Ήταν ένας απίστευτα γρήγορος μαθητής, αυτό ήταν που πραγματικά με εξέπληξε.


"Από τον τόσο περιορισμένο αριθμό δοκιμών, το να μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο σε γρήγορους δρόμους και με μια καινούρια φωνή στο αυτί σου, προσαρμόστηκε σε αυτό απίστευτα γρήγορα.


"Είναι μια φαινομενική εμφάνιση.


"Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψιν.


"Εντάξει, έχω καθίσει με πολλούς γρήγορους οδηγούς στο παρελθόν, αλλά κανένας τους δεν ήταν πραγματικά ο τύπος του οδηγού που ξεκίναγαν το ταξίδι τους μέσα σε ένα αυτοκίνητο WRC, ήταν πάντα με κάποια εμπειρία.


"Ο Oliver γινόταν απογοητευμένος στο τέλος των ειδικών διαδρομών, στη γραμμή τερματισμού 'αυτό δεν ήταν τόσο καλό, έκανα κάποια λάθη' και όπως τού είπα: 'δεν είναι κακό'.


"Έχω βρεθεί σε αυτά τα αυτοκίνητα στο παρελθόν και ο τρόπος που οδηγούσε ήταν πολύ δυνατός και ξεκάθαρα οι χρόνοι το αποδεικνύουν.


"Μπορείς να πεις ότι διαθέτει ένα φαινομενικό έλεγχο του αυτοκινήτου και με κάθε χιλιόμετρο που περνούσε μάθαινε περισσότερα για το αυτοκίνητο, ιδιαίτερα την αεροδυναμική, η οποία είναι προφανώς η μεγάλη διαφορά σε αυτούς τους γρήγορους δρόμους σε σύσγκριση με τα αυτοκίνητα R5.


"Έπαιρνε αυτή την εμπειρία, μάθαινε και ξεκάθαρα κάθε ειδική διαδρομή που κάναμε βασίστηκε σε αυτό και βελτίωνε την επίδοσή του.


"Μπορείς να εντοπίσεις συγκεκριμένα σημεία ίσως όπου ήταν εξαιρετικά αφοσιωμένος ή απλά οδηγούσε έξυπνα με τη διαχείριση των ελαστικών, αλλά πιστεύω πως σε γενικές γραμμές ο τρόπος που απλά πήγε στον αγώνα χωρίς καμία προσδοκία όσον αφορά τη θέση εκκίνησης στις ειδικές διαδρομές ή τη θέση τερματισμού στη γενική κατάταξη, απλά να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε, και κοίτα αυτό και αναρωτήσου: 'πού μπορείς να βελτιωθείς;'.


"Το έκανε αυτό βήμα προς βήμα και ξεκάθαρα έκανε μια πολύ καλή δουλειά και πιστεύω πως αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό για μένα, απλά το πόσο γρήγορα απορροφά όλες αυτές τις γνώσεις.


"Είναι πολύ ανησυχητικό αν το σκεφτείς: έκανε μόνο 250 χιλιόμετρα σε αυτό το αυτοκίνητο και είναι ήδη απογοητευμένος που έχασε τους βαθμούς της Powerstage και άλλου τέτοιου είδους πράγματα.


"Είναι μια εντυπωσιακή αρχή σίγουρα".

Post a Comment

Previous Post Next Post