Rovanpera - Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι με τις δοκιμές



O Kalle Rovanpera περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια του Arctic Rally Φινλανδίας με το Toyota Yaris WRC ζητώντας από την ομάδα του να φερθεί πιο έξυπνα στο μέλλον όσον αφορά τις προετοιμασίες της για τους αγώνες.


Αν και ο Φινλανδός οδηγός τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Arctic Rally Φινλανδίας, ο ίδιος δυσκολευόταν μέσα στις ειδικές διαδρομές λόγω υποστροφής και αυτές οι δυσκολίες οφείλονταν στο γεγονός πως έκανε αλλαγές στο set-up του αυτοκινήτου του μετά το τέλος της πρώτης ημέρας.


Ωστόσο, γυρνώντας στο Service Park μετά το τέλος του πρωινού σκέλους του Σαββάτου, οι μηχανικοί του έκαναν εκ νέου αλλαγές στο set-up του Yaris WRC, με τον ίδιο να είναι πιο ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου του στο μεσημβρινό σκέλος του Σαββάτου.


"Πιστεύω πως το πιο προφανές μάθημα προχωρώντας μπροστά θα είναι ότι πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι με τις δοκιμές και με τα πάντα και να έχουμε ένα αυτοκίνητο τέλειο για τον αγώνα και να μην αντιμετωπίζουμε μια τέτοια κατάσταση, όπου θα πρέπει να δυσκολευόμαστε κατά τη διάρκεια του αγώνα", δήλωσε ο Rovanpera.


"Για να είμαι ειλικρινής, ήταν ένα δύσκολο τριήμερο.


"Στην αρχή, το πλάνο ήταν να είμαστε γρήγοροι από την πρώτη ειδική διαδρομή και προσπάθησα να το κάνω, αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να το καταφέρω από την πρώτη ειδική διαδρομή.


"Έχασα χρόνο εκεί και μετά από αυτό απλά προσπαθούσα να είμαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορος μπορούσα όλη την ώρα.


"Παρακολουθούσα λίγο την υποστροφή με το αυτοκίνητο, δεν ήταν τέλειο, αλλά ναι, υπήρχαν κάποιες δυσκολίες για είμαι στον άριστο ρυθμό.


"Το set-up ήταν καλύτερο στο μεσημβρινό σκέλος του Σαββάτου και πάλι την Κυριακή ήταν ήδη κάπως εντάξει.


"Ακόμα όχι τέλειο, αλλά γινόταν καλύτερο όλη την ώρα.


"Ήταν καλό που μπορέσαμε να παλέψουμε στο τέλος.


"Ήταν κάπως ενδιαφέρον να έχουμε μάχη με τον Thierry.


"Πίεζα πραγματικά σκληρά, επειδή δεν ήμουν τέλειος με το αυτοκίνητο σε πολλά σημεία και μπορούσα να δω ότι έχανα χρόνο σε κάποια σημεία, οπότε έπρεπε να πιέσω πολύ για να κερδίσω πίσω σε άλλα σημεία".

Post a Comment

Previous Post Next Post