Ο Rovanpera για την έξοδο που είχε στην SS1 του Rally Κροατίας



O Kalle Rovanpera εξηγεί τι συνέβη κατά τη διάρκεια της πρώτης ειδικής διαδρομής του Rally Κροατίας, στην οποία είχε έξοδο, αποδίδοντας τους λόγους του ατυχήματος στις απότομες αλλαγές των επιπέδων πρόσφυσης και στην υποστροφή του Yaris WRC.


Ο Φινλανδός οδηγός βγήκε εκτός δρόμου στην SS1 και έπεσε σε χαντάκι, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα του, ενώ το αυτοκίνητό του υπέστη μεγάλες ζημιές στα roll cage, τα οποία δεν μπορούσαν να επιδιορθωθούν από τους μηχανικούς της Toyota και για το λόγο αυτό δεν εκκίνησε με τους κανονισμούς του Rally2 το Σάββατο.


Μάλιστα, o Sebastien Ogier παραλίγο να βγει κι εκείνος στην ίδια στροφή που βγήκε ο Rovanpera, με τις δυο μπροστινές ρόδες να βρίσκονται στο δρόμο και τις δύο πισινές στο χαντάκι καταφέρνοντας ωστόσο να μείνει εντός αγώνα.


Να υπενθυμίσουμε πως ο Rovanpera βρισκόταν πρώτος στο πρωτάθλημα οδηγών και με την εγκατάλειψη αυτή έπεσε στην πέμπτη θέση, αφού δεν πήρε κανένα βαθμό από το Rally Κροατίας.


"Η πρώτη ειδική διαδρομή ήταν πραγματικά δύσκολη και όλοι ήταν πραγματικά έκπληκτοι με το επίπεδο πρόσφυσης", δήλωσε ο Rovanpera.


"Το επίπεδο πρόσφυσης ήταν πραγματικά χαμηλό και άλλαζε πολύ.


"Δυσκολευόμουν με την υποστροφή του αυτοκινήτου σε όλη την ειδική διαδρομή πριν το ατύχημα.


"Στη συνέχεια, στην τελευταία κατάβαση, γνωρίζαμε πως ήταν ολισθηρά, αλλά ήταν όλη την ώρα, γινόταν όλο καλύτερα ή χειρότερα, πάντα άλλαζε.


"Και σε αυτή τη στροφή, απλά μπήκε πολύ γρήγορα και η υποστροφή δε με βοήθησε, επειδή δεν ήμουν ήμουν καθόλου στην αγωνιστική γραμμή.


"Απλά βγήκαμε εκτός αγωνιστικής γραμμής.


"Δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εξήγηση για το λόγο που η πρόσφυση άλλαζε πολύ.


"Επίσης, είδαμε ότι η άσφαλτος έμοιαζε η ίδια όπως σε άλλες στροφές, αλλά ήταν πραγματικά ολισθηρά.


"Αλλά είναι δύσκολο να ξέρω, ο Seb ήταν επίσης πραγματικά κοντά, αλλά είναι καλό που δεν μας ακολούθησε.


"Οι σημειώσεις ήταν εντάξει, αλλά το επίπεδο της πρόσφυσης άλλαζε πολύ.


"Και δεν μπορείς να το δεις, είναι αδύνατον.


"Πολύ ολισθηρά".

Post a Comment

Previous Post Next Post