Rally Κροατίας - 1η Μέρα - 2ο Loop: Διατηρείται πρώτος ο Neuville, μείωσε ο Ogier



Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του Rally Κροατίας, ο Thierry Neuville παραμένει στην πρωτοπορία του αγώνα, με τους Sebastien Ogier και Elfyn Evans να ακολουθούν.


Ο Thierry Neuville παραμένει επικεφαλής της γενικής κατάταξης έχοντας τετ-α-κέ στην SS5, με αποτέλεσμα να χάσει κάποιο χρόνο. Επίσης, στην SS8 γλίστρησε σε μια αριστερή στροφή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει επαφή με ένα χωμάτινο ανάχωμα, από το οποίο πέρασε από πάνω με τις δύο δεξιές ρόδες να πατάνε σε αυτό και τις αριστερές ρόδες να έχουν επαφή με το οδόστρωμα.


O Sebastien Ogier έκλεψε τη δεύτερη θέση από τον teammate του, Elfyn Evans, στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις SS6, SS7 και SS8.


Την τριάδα συμπληρώνει ο Elfyn Evans, ο οποίος είχε επαφή με ένα ανάχωμα με το πίσω δεξί μέρος του αυτοκινήτου του και απέχει από τη δεύτερη θέση μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου.


Στην τέταρτη θέση είναι ο Ott Tanak, ο οποίος έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην SS5, ενώ στις υπόλοιπες ειδικές διαδρομές έχανε χρόνο λόγω έλλειψης πρόσφυσης.


Πέμπτος παραμένει ο Craig Breen, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει ρυθμό σήμερα και έχανε πολύ χρόνο σε σχέση με τους προπορευόμενους οδηγούς, ενώ μετά την SS8 δήλωσε πως χρειάζεται να κάνει κάποιες αλλαγές στο αυτοκίνητο για την αυριανή ημέρα.


Στην έκτη θέση είναι ο Adrien Fourmaux, ο οποίος έγραψε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στις SS5 και SS8 και έδωσε μάχη με τον ομόσταβλό του, Gus Greensmith, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 5,7 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ο Γάλλος οδηγός είχε μια στιγμή στην SS7 και θα μπορούσε να τού στοιχίσει τον αγώνα, αφού παραλίγο να βγει εκτός δρόμου.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Pierre-Louis Loubet, Takamoto Katsuta και Mads Ostberg από το WRC2.


Ο Katsuta είχε τετ-α-κέ στην SS6 και έχασε χρόνο μέσα στη συγκεκριμένη ειδική διαδρομή, καθώς έχασε το ρυθμό που είχε μετά το συμβάν αυτό.


H Toyota Gazoo Racing WRT επιβεβαίωσε πριν από λίγα λεπτά πως οι Kalle Rovanpera και Jonne Halttunen δεν θα εκκινήσουν αύριο με τους κανονισμούς του Rally2 και είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν για το υπόλοιπο του αγώνα λόγω εκτεταμένης ζημιάς που υπέστη το αυτοκίνητό τους στην SS1. 


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:








Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS8:





Post a Comment

Previous Post Next Post