Επίσημο: Δε θα αγωνιστεί ο Solberg στο Rally Σαρδηνίας λόγω των κανονισμών COVID-19



O Oliver Solberg δεν θα πάρει μέρος στον ερχόμενο αγώνα της Σαρδηνίας λόγω των κανονισμών που έχει προβλέψει η FIA για την πανδημία ύστερα από το γεγονός πως ο πατέρας του, Petter, βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.


Ο Νορβηγός οδηγός αναμενόταν να κάνει τη δεύτερή του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία με το Hyundai i20 Coupe WRC της 2C Competition, αλλά αυτό δυστυχώς δε θα γίνει.


Συγκεκριμένα, ο Petter Solberg βρέθηκε θετικός στον COVID-19 στην Πόρτο και τέθηκε αμέσως σε καραντίνα 14 ημέρων, όπως κι ο Oliver, ο οποίος αν και ήταν αρνητικός, είχε επαφή με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια του Rally Πορτογαλίας.


Τόσο ο Oliver όσο κι ο Petter θα παραμείνουν στην Πόρτο για να εκτίσουν εκεί την καραντίνα και για να μην εξαπλώσουν τον ιό σε άλλους ανθρώπους.


"Μπορείς να φανταστείς, είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτές τις ειδήσεις", δήλωσε ο Solberg.


"Είμαι στεναχωρημένος.


"Αλλά ξέρεις ότι έχουμε δει πέρυσι τι μπορεί να κάνει ο κορωνοϊός.


"Ο πατέρας μου είναι καλά με χαμηλό πυρετό και τον σκέφτομαι τώρα.


"Είναι πραγματικά δύσκολο να το διαχειριστώ, αλλά η στιγμή για τον επόμενο αγώνα μου μέσα στο φανταστικό Hyundai i20 Coupe WRC θα έρθει.


"Έχουμε αυτούς τους κανόνες για κάποιο λόγο και αυτός ο λόγος είναι να προσπαθήσουμε αυτό το πράγμα να εξαπλωθεί.


"Η οικογένειά μου αποδέχεται πλήρως τι η FIA, οι διοργανωτές των αγώνων, οι εθνικές κυβερνήσεις και οι υγειονομικοί μας λένε.


"Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς".

Post a Comment

Previous Post Next Post