O Veiby για το φετινό του αποκλεισμό από το WRC2



O Ole Christian Veiby είναι σοκαρισμένος με την απόφαση των ιθύνοντων της FIA, η οποία αφορά τον εξάμηνο αποκλεισμό του από το φετινό πρωτάθλημα του WRC2.


Ο Νορβηγός οδηγός είχε έρθει σε επαφή με τον επίσης θετικό στον COVID-19 Andreas Mikkelsen κατά τη διάρκεια του Targa Florio Rally και στη συνέχεια βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό την περασμένη Πέμπτη, με αποτέλεσμα να χάσει το Rally Πορτογαλίας, όπως και ο συμπατριώτης του.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA, ο Vieby παραβίασε τους υγειονομικούς κανόνες, καθώς απέκρυψε πως είχε έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα και, παρά το γεγονός πως βρέθηκε ο ίδιος θετικός, εκείνος αποφάσισε να σπάσει την καραντίνα του και να φύγει από την Πορτογαλία οδικώς για την Ισπανία. 


"Έλαβα με μεγάλο σοκ την απόφαση των αγωνοδικών σχετικά με το θετικό τεστ του COVID-19 στην Πορτογαλία", δήλωσε ο Veiby.


"Κατανοώ πως αυτή είναι μια σοβαρή κατάσταση, αλλά έδρασα σύμφωνα με τις πληροφορίες που μου δόθηκαν και με καλή πίστη.


"Βγήκα αρνητικός τρεις φορές σε μια περίοδο πέντε ημερών μετά το θετικό τεστ.


"Ποτέ δεν απέκρυψα το γεγονός ότι πέρασα χρόνο με τον Mikkelsen κατά τη διάρκεια του Targa Florio Rally και μετά από αυτό αργότερα βγήκα θετικός.


"Όταν το αποτέλεσμα του τεστ μου βγήκε θετικό, αμέσως απομονώθηκα στο ξενοδοχείο.


"Στο ξενοδοχείο, λάβαμε μια τηλεφωνική κλήση από έναν αντιπρόσωπο της ομάδας COVID των διοργανωτών εξηγώντας μας ότι θα μπορούσαμε να τελειώσουμε την απομόνωση στο σπίτι -αν κινούμασταν οδικώς.


"Αυτό ήταν το γιατί έφυγα για το οικογενειακό μας σπίτι στην Ισπανία, μόνος μέσα στο αυτοκίνητο, για να αποφύγω τις επαφές με άλλους ανθρώπους.


"Μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη για την κατάσταση και είμαι πραγματικά λυπημένος για την ομάδα.


"Ελπίζω ειλικρινά να μην έχω εκθέσει κάποιον άλλον άνθρωπο στον ιό".

Post a Comment

Previous Post Next Post