Rally Πορτογαλίας - 2η Μέρα - 1ο Loop: Αύξησε τη διαφορά του ο Tanak



Μετά το τέλος του πρώτου σκέλους της δεύτερης ημέρας, ο Ott Tanak μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά του από τους αντιπάλους του, με τους Elfyn Evans και Dani Sordo να ακολουθού.


Ο Ott Tanak παραμένει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του Rally Πορτογαλίας γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στις SS9, SS10 και SS11.


O Elfyn Evans διατηρείται δεύτερος και απέχει από την πρωτοπορία του αγώνα 19,2 δευτερόλεπτα.


Την τριάδα συμπληρώνει ο Dani Sordo, ο οποίος έχανε χρόνο λόγω κακής επιλογής ελαστικών. Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά το τέλος της SS10, κράτησε τη μαλακή γόμα ελαστικών και αυτό δεν τον βοήθησε να πιέσει μέσα στις ειδικές διαδρομές.


Στην τέταρτη θέση είναι ο Takamoto Katsuta, ο οποίος έχασε αυτή τη θέση μετά το τέλος της SS9, ενώ την κέρδισε πίσω μετά το τέλος της SS10 ύστερα από το λάθος που έκανε ο Ogier.


O Sebastien Ogier είναι πέμπτος και έχασε την τέταρτη θέση μετά την SS10, καθώς σε αυτή την ειδική διαδρομή είχε τετ-α-κέ 180 μοιρών χάνοντας 10 δευτερόλεπτα. Η διαφορά αυτών των δύο έπεσε στα πέντε δέκατα του δευτερολέπτου μετά το τέλος της SS11, με τον Katsuta να κάνει αρκετά λάθη σε αυτή την ειδική διαδρομή και να χάνει το προβάδισμα που είχε.


Έκτος είναι ο Kalle Rovanpera, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά σε αυτό το loop εξαιτίας των ελαστικών, καθώς επέλεξε 3 μαλακά ελαστικά και 1 σκληρό ελαστικό. Συγκεκριμένα, ο Φινλανδός οδηγός δήλωσε πως δεν έχει μείνει κανένα μαλακό ελαστικό από χθες και πως φυλάει ένα που έχει μείνει για αύριο.


Στην έβδομη θέση παραμένει ο Gus Greensmith, ο οποίος έγραψε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο στις SS9 και SS10, ενώ στην SS11 έσωσε το αυτοκίνητο όταν αυτό πλαγιολίσθησε σε μια στροφή.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Adrien Fourmaux, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το πεντάλ γκαζιού στην SS9 και κατάφερε να διορθώσει αυτό το πρόβλημα πριν την έναρξη της SS10, Esapekka Lappi από το WRC2 και Teemu Suninen από το WRC2.


Εκτός δεκάδας είναι ο Thierry Neuville, ο οποίος εκκίνησε κανονικά σήμερα με τους κανονισμούς Rally2 και δεν πίεζε αρκετά, ενώ ανέφερε πως αντιμετωπίζει δυσκολία με το set-up του Hyundai i20 Coupe WRC κάνοντας το αυτοκίνητο δύσκολο στην οδήγηση. Τέλος, ο Βέλγος δεν εκκίνησε κανονικά στην ώρα του στην SS11, καθώς έμεινε στο δρόμο για να ελέγξει κάτι στο αυτοκίνητό του. Τελικά εκκίνησε στην SS11 μετά τον Katsuta και πριν τον Sordo.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών: 







Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS11:





Post a Comment

Previous Post Next Post