Δεν περίμενε ότι θα νικούσε στο Safari Rally Κένυας ο Ogier



O Sebastien Ogier δεν πίστευε πως θα μπορούσε να νικήσει το φετινό Safari Rally Κένυας μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε το πρωί της Παρασκευής όντας ανακουφισμένος που έφτασε στον τερματισμό.


Ο Γάλλος οδηγός άνοιγε το δρόμο την Παρασκευή και αντιμετώπισε πρόβλημα με το πίσω αμορτισέρ κατά τη διάρκεια της SS3, το οποίο είχε διαρροή λαδιού, με αποτέλεσμα το πίσω μέρος του Yaris WRC να έχει αστάθεια κατά τη διάρκεια της SS3 και SS4 και να χάσει πάνω από ένα λεπτό πέφτοντας στην έβδομη θέση.


Ωστόσο, οι μηχανικοί της Toyota επιδιόρθωσαν αυτό το πρόβλημα μετά το τέλος της SS4, όπου όλοι οι οδηγοί επέστρεψαν στο Service Park, και ο ίδιος πίεζε τις επόμενες ημέρες, με σκοπό να προσπεράσει στη γενική κατάταξη τους δύο οδηγούς της M-Sport Ford.


Με την εγκατάλειψη του Thierry Neuville την Κυριακή και το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την ορατότητα ο Ott Tanak στην SS13, ο οποίος σταμάτησε στην ειδική διαδρομή για να καθαρίσει το παρμπρίζ του χάνοντας πάνω από δύο λεπτά έφεραν τον Ogier στις θέσεις του βάθρου.


Τέλος, την Κυριακή έδινε μάχη για την πρωτοπορία του αγώνα με τον Takamoto Katsuta μετά την εγκατάλειψη του Neuville στην SS14, όπου την κέρδισε στην προτελευταία ειδική διαδρομή, ενώ στην Powerstage δεν πίεζε αρκετά, με σκοπό να φτάσει στη γραμμή τερματισμού.


Από το Safari Rally Κένυας, ο Ogier αποκόμισε συνολικά 27 βαθμούς παίρνοντας μόνο δύο βαθμούς από την Powerstage και έτσι μεγάλωσε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα οδηγών στους 34 βαθμούς από τον δεύτερο Elfyn Evans.


"Αυτή η τελευταία ειδική διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη με πολύ απαλές συνθήκες και ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν χτυπήσεις πέτρες στην αγωνιστική γραμμή", δήλωσε ο Ogier.


"Οπωσδήποτε δεν πίεσα σε αυτήν, απλά ήθελα να τερματίσω.


"Ήταν ανακούφιση μετά από ένα τόσο τρελό τριήμερο.


"Πιστεύω πως όλοι προέβλεψαν ένα διασκεδαστικό τριήμερο και αναμφίβολα ήταν, οπότε πολλά πράγματα συνέβησαν.


"Δυσκολευτήκαμε αρκετά νωρίς στον αγώνα, αλλά από αυτή τη στιγμή πιστεύω πως κάναμε καταπληκτική δουλειά και συνεχίσαμε να πιέζουμε συνέχεια και να πλησιάζουμε στην κορυφή.


"Δε σκεφτόμουν ότι θα βρισκόμουν στο βάθρο και ότι θα νικούσα αυτόν τον αγώνα, αλλά τελικά το να μην τα παρατάς πάντα λειτουργεί στο rallying και περισσότερο εδώ στην Αφρική.


"Είναι μια καλή αρχή στη σεζόν, κερδίζοντας τέσσερις από τους έξι αγώνα είναι ένα κατόρθωμα, επειδή αυτή τη στιγμή ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα είναι αρκετά υψηλός".

Post a Comment

Previous Post Next Post