Εκνευρισμένος ο Adamo με τα προβλήματα αξιοπιστίας της Hyundai



Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, είναι θυμωμένος και συνάμα προβληματισμένος με τα προβλήματα αξιοπιστίας που προέκυψαν με το i20 Coupe WRC στους τελευταίους τρεις αγώνες βάζοντας στόχο την επίλυση των προβλημάτων αυτών.


Στους τρεις επί σειρά τελευταίους αγώνες του WRC, η κορεάτικη ομάδα έχει χάσει πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά και τρεις σίγουρες νίκες, και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως σε κάθε αγώνα υπήρχαν από δύο εγκαταλείψεις.


Συγκεκριμένα, στο Rally Πορτογαλίας ο Ott Tanak είχε την πρωτοπορία του αγώνα μέχρι την έναρξη της SS13 με μεγάλη διαφορά, αλλά εγκατέλειψε στη συγκεκριμένη ειδική διαδρομή μετά από επαφή που είχε με ένα ανάχωμα, με αποτέλεσμα να σπάσει η πίσω δεξιά ανάρτηση και ο τροχός να κρέμεται. Μάλιστα, έξι ειδικές διαδρομές πριν το συμβάν αυτό, ο ομόσταβλός του, Thierry Neuville, εγκατέλειψε για τον ίδιο ακριβώς λόγο και το περιστατικό ήταν ίδιο, καθώς και εκείνος πλήγωσε τη πίσω δεξιά ανάρτηση του αυτοκινήτου του.


Δύο εβδομάδες αργότερα, στον αγώνα της Σαρδηνίας, ο Tanak εγκατέλειψε στην SS12 μετά από επαφή που είχε με μια πέτρα και αναμφίβολα μια σίγουρη νίκη έχοντας χτίσει μια διαφορά ασφαλείας, η οποία βρισκόταν στο αριστερός μέρος της αγωνιστικής γραμμής, με αποτέλεσμα να αποκομίσει μια σπασμένη πίσω αριστερή ανάρτηση. Τρεις ειδικές διαδρομές αργότερα, ο Dani Sordo εγκατέλειψε όταν πέρασε πάνω από μια πέτρα, με αποτέλεσμα να σπάσει το πίσω δεξί ψαλίδι της ανάρτησης του αυτοκινήτου του και να χάσει τη δεύτερη θέση του αγώνα.


Τέλος, στο Safari Rally Κένυας, ο Sordo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην SS3 όταν ακούμπησε μια πέτρα, η οποία βρισκόταν στη μέση του δρόμου και από την επαφή αυτή έχασε εντελώς τον έλεγχο του αυτοκινήτου του καταλήγοντας εκτός δρόμου και με μια σπασμένη ανάρτηση. Τέλος, στην πρώτη ειδική διαδρομή της Κυριακής ο Neuville δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα του και να εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη για φέτος, καθώς το αμορτισέρ της πίσω δεξιάς ανάρτησης έσπασε μετά από μια αριστερή στροφή, με αποτέλεσμα ο θόλος να ακουμπάει τον τροχό και να μην μπορεί να επιδιορθώσει αυτή τη ζημιά.


"Δε μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι", δήλωσε ο Adamo.


"Αυτός είναι ο τρίτος αγώνας στη σειρά, στον οποίο είχαμε προβλήματα, οπότε δε μπορεί να θεωρηθεί κακή τύχη.


"Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, απλώς δε θα έπρεπε να συμβεί.


"Πρέπει να κατανοήσουμε τι συμβαίνει.


"Έχουμε τα ίδια εξαρτήματα που χρησιμοποιήσαμε πέρυσι σε αγώνες, όπως η Τουρκία και Σαρδηνία, έχουμε βελτιώσει την απόδοση, αλλά έχουμε έλλειψη στην αξιοπιστία και πρέπει να καταλάβουμε το λόγο.


"Είναι απλώς απαράδεκτο.


"Δεν ψάχνω για δικαιολογίες και αυτά τα πράγματα δε θα έπρεπε να συμβαίνουν.


"Χωρίς πανικό πρέπει να καταλάβουμε τι κάνουμε λάθος.


"Έχουμε τα ίδια εξαρτήματα που χρησιμοποιήσαμε πέρυσι, κάποια άλλα από το 2017, η απόδοση του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί, ίσως το άγχος είναι διαφορετικό, δεν ξέρω, δεν είμαι μηχανικός.


"Πρέπει να βρούμε λύσεις".

Post a Comment

Previous Post Next Post