Safari Rally Κένυας - 1η Μέρα: Ο Ogier την υπερειδική


Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας, o Sebastien Ogier ηγείται του 1-2-3 της Toyota, με τους Kalle Rovanpera και Elfyn Evans να ακολουθούν.


Ο Sebastien Ogier έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην υπερειδική διαδρομής του αγώνα και βρίσκεται στην πρωτοπορία για μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου.


Πίσω του βρίσκεται ο Kalle Rovanpera, ο οποίος ήταν ταχύτερος μέχρι να εκκινήσει στην ειδική διαδρομή ο Ogier.


Την τριάδα συμπληρώνει ο Elfyn Evans, ο οποίος απέχει από τη δεύτερη θέση τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου.


Τέταρτος είναι ο Ott Tanak, ο οποίος ήταν ο καλύτερος οδηγός της Hyundai για σήμερα.


Στην πέμπτη θέση είναι ο Thierry Neuville, ο οποίος βγήκε εκτός δρόμου και έχασε πέντε δευτερόλεπτα.


Ακολουθεί ο Takamoto Katsuta για έξι δέκατα του δευτερολέπτου, ο οποίος έχασε 5,6 δευτερόλεπτα σε σχέση με τον πρώτο χρόνο, καθώς σταμάτησε η λειτουργία του κινητήρα του Yaris WRC.


Έβδομος είναι ο Gus Greensmith όντας ο καλύτερος οδηγός της M-Sport Ford για σήμερα έχοντας και πάλι στο πλευρό του τον Chris Patterson, ο οποίος απουσίαζε από τον προηγούμενο αγώνα για προσωπικούς λόγους.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Oliver Solber, Lorenzo Bertelli και Adrien Fourmaux.


O Dani Sordo βρίσκεται στην ενδέκατη θέση χάνοντας 10,5 δευτερόλεπτα σε σχέση με τον Ogier, καθώς πλαγιολίσθησε σε μια δεξιά στροφή της υπερειδικής, με τον ίδιο να είναι θυμωμένος με τον εαυτό του όταν τερμάτισε.


Σχετικά με τα ελαστικά που επέλεξαν οι οδηγοί για αυτή την ειδική διαδρομή, όλοι οι οδηγοί της Hyundai επέλεξαν να πάρουν τέσσερα σκληρά και ένα μαλακό ελαστικό, ενώ οι Greensmith και Fourmaux πέντε σκληρά. Τέλος, οι Ogier, Evans, Katsuta, Rovanpera και Bertelli πήραν ένα σκληρό και τέσσερα μαλακά ελαστικά.


Αξίζει να αναφερθεί πως Hyundai Motorsport έφερε για τους οδηγούς της σε αυτόν τον αγώνα τα αυτοκίνητα, με τα οποία αγωνίστηκαν στο Μόντε Κάρλο και στο Αρκτικό Ράλι Φινλανδίας, ενώ οι οδηγοί της Toyota έχουν ολοκαίνουρια αυτοκίνητα, τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά φέτος.


Δείτε παρακάτω το χρόνο της SS1 και τη γενική κατάταξη μετά το τέλος αυτής:







Post a Comment

Previous Post Next Post