Safari Rally Κένυας - 2η Μέρα - 1o Loop: Δράμα με τον Neuville επικεφαλής



Μετά το τέλος του πρώτου σκέλους της δεύτερης ημέρας του Safari Rally Κένυας, ο Thierry Neuville είναι ο πρωτοπόρος του αγώνα, με πολλούς οδηγούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα από νωρίς.


O Thierry Neuville βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στις SS2 και SS3, ενώ αντιμετώπισε πρόβλημα με την υποστροφή του αυτοκινήτου του στην SS2. Τέλος, έκανε λάθος στην ίδια διασταύρωση που έκανε και ο Ogier στην SS3 χάνοντας κάποια δευτερόλεπτα, καθώς έπρεπε να κάνει αναστροφή για να συνεχίσει. Τέλος, στην τελευταία ειδική διαδρομή του πρώτου σκέλους είχε δυο αργά κλαταρίσματα.


O Kalle Rovanpera είναι δεύτερος και είχε κλατάρισμα στην τρίτη ειδική διαδρομή του αγώνα, ενώ έμπαινε σκόνη μέσα στην καμπίνα του Yaris WRC κατά τη διάρκεια της SS3 κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Ωστόσο, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην SS4 παρά το γεγονός πως είχε υποστροφή μειώνοντας τη διαφορά του από τον Neuville στα 5,1 δευτερόλεπτα.


Ο Ott Tanak συμπληρώνει την τριάδα και απέχει από τη δεύτερη θέση 21,1 δευτερόλεπτα όντας ο μοναδικός οδηγός που δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.


O Τakamoto Katsuta ανέβηκε στην τέταρτη θέση μετά το τέλος της SS4, ενώ είχε τετ-α-κέ στην πρώτη ειδική διαδρομή του πρωινού σκέλους, καθώς έχασε τη δύναμη του κινητήρα του Yaris WRC όταν χρησιμοποίησε το συμπλέκτη. Επίσης, ο ίδιος δεν πίεσε πολύ στην αμέσως επόμενη ειδική διαδρομή, καθώς ήταν αναμμένες κάποιες προειδοποιητικές λυχνίες στο καντράν πριν πάρει την εκκίνηση της SS3.


O Gus Greensmith είναι πέμπτος και δήλωσε πως έσπασε η πίσω αντιστρεπτική του Ford Fiesta WRC κατά τη διάρκεια της SS3.


Πίσω του είναι ο teammate του, Adrien Fourmaux, για 8,5 δευτερόλεπτα.


Ο Sebastien Ogier έπεσε την έβδομη θέση μετά το τέλος της SS4, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με την πίσω αριστερή ανάρτηση, η οποία έχανε λάδι από το αμορτισέρ. Η ζημιά αυτή έγινε στην SS3, όπου στην ίδια ειδική διαδρομή πήγε ευθεία σε μια διασταύρωση κι έπρεπε να κάνει αναστροφή για να συνεχίσει.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Oncar Rai, Martin Prokop και Daniel Chwist.


O Elfyn Evans αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ένα χιλιόμετρο πριν τη γραμμή τερματισμού της SS3, καθώς χτύπησε μια πέτρα όταν προσέγγιζε μια δεξιά στροφή, με αποτέλεσμα να σπάσει τη μπροστινή δεξιά ανάρτηση του Yaris WRC, η οποία κρεμόταν. Μάλιστα, ο συνοδηγός του, Scott Martin, απομάκρυνε την πέτρα αυτή μετά το πέρασμα του Tanak από την ειδική διαδρομή για να μη δημιουργηθούν άλλα ατυχήματα.


Ο Dani Sordo εγκατέλειψε στην ίδια ειδική διαδρομή με τον Evans, καθώς έχασε το πίσω μέρος του Hyundai i20 Coupe WRC πηγαίνοντας με τα πλάγια σε ένα χαντάκι. 


Ο Oliver Solberg σταμάτησε μετά το τέλος της SS2 έχοντας σπασμένη ανάρτηση, την οποία προσπάθησε να επιδιορθώσει. Ωστόσο, οδήγησε μέχρι την έναρξη της SS3, όπου και πάλι σταμάτησε για να επιδιορθώσει το πρόβλημα αυτό και στη συνέχεια ολοκλήρωσε με καθυστέρηση την SS3. Τελικά εγκατέλειψε μετά το τέλος της SS4, καθώς ολόκληρος ο πίσω δεξιός τροχός βγήκε και κρεμόταν, ενώ είχε ζημιά το αυτοκίνητό του στα roll cage.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:








Δείτε παρακάτω τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS4:






Post a Comment

Previous Post Next Post