Safari Rally Κένυας - 2η Μέρα - 2o Loop: Παραμένει μπροστά ο Neuville, εγκατάλειψη του Rovanpera



Μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας του Safri Rally Κένυας, ο Thierry Neuville συνεχίζει να προηγείται στον αγώνα, με τους Takamoto Katsuta και Ott Tanak να ακολουθούν.


Ο Thierry Neuville διατηρείται στην κορυφή της γενικής κατάταξης γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στην SS6 παρά το γεγονός πως έπαθε κλατάρισμα το πίσω δεξί ελαστικό του προς το τέλος της συγκεκριμένης ειδικής διαδρομής. Τέλος, σταμάτησε στο δρόμο μετά το τέλος της SS6 για να κάνει κάποιες επισκευές στο αυτοκίνητό του, ενώ στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας είχε κλαταρίσματα στο πίσω αριστερό και μπροστινό δεξί ελαστικό. Μάλιστα, κομμάτι από λάστιχο πετάχτηκε στον αέρα.


Ο Takamoto Katsuta ανέβηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα των Tanak και Rovanpera στην SS7 και απέχει από την πρώτη θέση 18,8 δευτερόλεπτα. Στην SS7, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο μαζί με τον Ogier παρά το γεγονός πως σταμάτησε κάποια στιγμή λόγω της κακής ορατότητας που είχε από την πολλή σκόνη.


Ο Ott Tanak συμπληρώνει την τριάδα χάνοντας χρόνο στην SS6, καθώς νόμιζε πως τα ελαστικά του δεν είχαν αρκετό αέρα και για αυτό το λόγο μείωσε το ρυθμό του. Επίσης, ο ίδιος παραπονέθηκε μετά το τέλος της SS5 πως ο κινητήρας του i20 Coupe WRC έκανε διακοπές όταν βρισκόταν σε φουρκέτες.


Ο Sebastien Ogier ανέβηκε κατά τρεις θέσεις και είναι πλέον τέταρτος, με τους μηχανικούς του να έχουν επιδιορθώσει το πρόβλημα με το αμορτισέρ που είχε το πρωί. Ωστόσο, ανέφερε μετά το τέλος της SS7 ότι έπρεπε να μειώσει το ρυθμό του, καθώς το ψυγείο του Yaris WRC είχε φρακάρει από τη σκόνη, με αποτέλεσμα να μην περνάει καθαρός αέρας.


Στην πέμπτη θέση παραμένει ο Gus Greensmith μετά το τέλος της τελευταίας ειδικής διαδρομής, ο οποίος έχασε χρόνο στην SS5 έχοντας κλατάρισμα στο πίσω αριστερό ελαστικό.


Πίσω του ακολουθεί ο Adrien Fourmaux, ο οποίος ήταν ταχύτερος στα δύο πρώτα split της SS7.


Ο Kalle Rovanpera έπεσε στη δεύτερη θέση μετά το τέλος της SS6, αφού δεν πίεζε αρκετά όντας προσεκτικός με τις ράγες και τις πέτρες που υπήρχαν στο δρόμο. Μάλιστα, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην SS5 κλέβοντας την πρωτοπορία του αγώνα από τον Neuville, αλλά την έχασε μετά την έκτη ειδική διαδρομή. Όμως, στην SS7 εγκατέλειψε, καθώς κόλλησε στο χώμα παρά το γεγονός πως προσπαθούσε απεγνωσμένα να ξαναμπεί στο δρόμο. Το συμβάν αυτό έγινε λίγα χιλιόμετρα μετά τη γραμμή τερματισμού.


Όσον αφορά τα ελαστικά που επέλεξαν οι οδηγοί για αυτό το σκέλος, οι Greensmith, Ogier, Rovanpera, Katsuta και Fourmaux  επέλεξαν τέσσερα μαλακά και δύο σκληρά ελαστικά, ενώ οι Tanak και Neuville τρία μαλακά και τρία σκληρά.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:








Δείτε παρακάτω τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS7:




Post a Comment

Previous Post Next Post