Ανάγκη από νίκες έχει ο Evans για το πρωτάθλημα του 2021



O Elfyn Evans θέλει οπωσδήποτε νίκες στους επόμενους αγώνες της φετινής σεζόν, ώστε να εξασφαλίσει το σκοράρισμα των μέγιστων βαθμών που προσφέρει μια νίκη, πριν αρχίσει ο Sebastien Ogier να κάνει διαχείριση του προβαδίσματός του στο πρωτάθλημα.


O Ουαλός οδηγός παραμένει στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών απέχοντας από την πρώτη θέση, την οποία κατέχει ο Sebastien Ogier, 34 βαθμούς.


Η διαφορά των δύο αυτών οδηγών αυξήθηκε στους 34 βαθμούς μετά το τέλος του Safari Rally Κένυας, αφού ο Evans εγκατέλειψε και σκόραρε μόνο 4 βαθμούς, ενώ ο Ogier νίκησε στον αγώνα αυτό και σκόραρε 27 βαθμούς.


Μέχρι στιγμής, ο Ogier έχει κερδίσει τέσσερις φορές στους αγώνες του Μόντε Κάρλο, της Κροατίας, της Σαρδηνίας και της Κένυας, ενώ ο Evans μόνο μια φορά στον αγώνα της Πορτογαλίας.


"Ναι, χρειαζόμαστε νίκες, αλλά έχω πει σε ολόκληρη την περσινή χρονιά και φέτος -μπορείς να κάνεις μόνο το καλύτερο που μπορείς", δήλωσε ο Evans.


"Η πραγματικότητα του να χρειάζεσαι να σκοράρεις βαθμούς υπάρχει και η μεγαλύτερη διαφορά στους βαθμούς έρχεται όταν παίρνεις τη νίκη.


"Είχε μια πολύ δυνατή αρχή της χρονιάς και οπωσδήποτε κάποια πράγματα πήγαν με το μέρος του Seb, αλλά έχει επίσης δημιουργήσει πολλά από αυτά τα πράγματα από μόνος του.


"Στη Σαρδηνία, για παράδειγμα, ήταν πολύ εντυπωσιακός.


"Σίγουρα πρέπει να πάρουμε πίσω κάποιους βαθμούς αναμφισβήτητα και πρέπει να το κάνουμε αυτό πριν αρχίσει να διαχειρίζεται το προβάδισμα.


"Είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος και γνωρίζουμε πόσο γρήγορα τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, αλλά πρέπει να πάρουμε κάποιους βαθμούς".


Τέλος, ο ίδιος μίλησε σχετικά με τον ερχόμενο αγώνα της Εσθονίας και τις δοκιμές που έκανε στους χωμάτινους δρόμους της χώρας αυτής: "Σε αυτούς τους αγώνες, η αίσθηση με το αυτοκίνητο είναι πολύ σημαντική και πιστεύω πως όλοι μας δυσκολευτήκαμε λίγο πέρυσι και ήταν σοκ για όλους ότι η Hyundai ήταν τόσο δυνατή με τους Tanak και Breen να τερματίζουν στο 1-2.


"Πέρυσι η αίσθηση με το αυτοκίνητό μας δεν ήταν τέλεια και, όπως πάντα σε τέτοιους γρήγορους αγώνες, πρέπει να έχεις την απόλυτη αυτοπεποίθηση.


"Οι δρόμοι των δοκιμών ήταν κάπως αργοί, αλλά σε αυτές τις συνθήκες βρήκα κάπως καλή αυτοπεποίθηση.


"Απλά πρέπει να δούμε πώς θα είναι στις γρήγορες ταχύτητες, αλλά σε γενικές γραμμές θα έπρεπε να είμαστε σε μια κάπως καλύτερη θέση από αυτήν που ήμασταν πέρυσι".

Post a Comment

Previous Post Next Post